Haal het vakantiegevoel in huis - Travel Eat Enjoy Repeat

Haal het vakantiegevoel in huis

Als je niet op reis kan gaan of tussen het reizen door, kan je eenvoudig thuis zelf een vakantiegevoel creëren. En dat hoeft helemaal niet duur of ingewikkeld te zijn. Hieronder geef ik je alvast enkele tips.

Planten 

Enkele mooie grote planten zorgen meteen voor een vakantiegevoel in huis. Maak je eigen urban jungle door verschillende groene kamerplanten te combineren met mooie potten van natuurlijke materialen. Iedereen kent misschien wel de monstera en sanseveria maar ander voorbeelden zijn bijvoorbeeld olifantsoor, pannenkoekenplant en bananenplant. Ik moet toegeven dat ik spijtig genoeg niet zo’n groene vingers heb, dus ik heb er momenteel niet veel meer in leven Wij houden het voorlopig denk ik gewoon bij cactussen en vetplanten 🙂 

Posters 

Een makkelijke manier om meteen een vakantiegevoel te krijgen is door posters op te hangen in bijvoorbeeld de hal, woonkamer of het bureau. Desenio heeft een mooie collectie van posters die je meteen doen wegdromen. Ik hou wel van redelijk sobere posters en dan het liefst in zwart-wit. Mijn oog viel dan ook meteen op de Just Breathe fotowand: een combinatie van 3 posters van verschillende grootte om in onze hal te hangen. Wij kozen wel voor 3 zwarte kaders. 

Het voordeel van de wisselkaders is dat je de posters heel eenvoudig kan vervangen als je eens toe bent aan iets anders. Bv iets met meer kleuren in de zomer of iets met herfstkleuren in de herfst. Iedereen zal zeker iets naar zijn/haar zin vinden, of je nu van fotoposters houdt of meer van abstracte stijlen. 

Koken 

Bepaalde gerechten kunnen mij echt terugbrengen naar bepaalde reizen en roepen herinneringen op. Maak eens versie pizza of pasta. Of koop een kookboek van een keuken die je heel graag eet zoals bijvoorbeeld de Koreaanse keuken, Thaise of Italiaanse. Eén van mijn favoriete chefs is bijvoorbeeld Yotam Ottolenghi: misschien niet altijd de meest eenvoudige recepten maar wel boordevol smaak. En koken is net zo leuk als het opeten, nee? 

Boeken 

Je hoeft niet altijd te reizen om op reis te gaan. Reizen kan ook thuis in de zetel onder een warm dekentje of in de tuin in een hangmat. Zoals Emily Dickenson zei: “to shut our eyes is travel”. Boeken kunnen ons naar verre landen en culturen brengen. Ze brengen ons niet alleen plezier maar ze kunnen ook een bron van (reis)inspiratie zijn. Enkele van mijn favoriete boeken kan je hier trouwens vinden.

Filmavond 

Organiseer eens een filmavondje met een bepaald land als thema. Zoek een leuke film en geef er bijhorende geechten en drankjes bij. Enkele ideetjes zijn Y Tu Mama Tambien (Mexico: margarita’s/corona bier met quesidilla’s, taco’s, nacho’s) – Vicky Christina Barcelona (Spanje: tapas en sangria/cava) – Amélie (Frankrijk: kaas en wijn) – Lost in Translation (Japan: sushi en sake). 

Of ga voor een “echte” reisfilm zoals Eat, Pray, Love, Wild of The Beach. 

 

Hoe haal jij het ultieme vakantiegevoel in huis?

Deze post is het resultaat van een leuke samenwerking met Desenio.

Sommige links op deze pagina zijn affiliate links. Als je via deze links iets koopt, verdient Travel Eat Enjoy Repeat een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. 

vakantiegevoel

Pin It on Pinterest