Restaurant Cosma in Mechelen - Travel Eat Enjoy Repeat

Ik wilde al heel lang eens gaan eten bij restaurant Cosma in Mechelen. Al helemaal toen ik een foto zag van hun steak tartare. Afgelopen woensdag ging ik dan eindelijk eens langs. We dachten dat het wel ging meevallen op een woensdagavond maar toch was het restaurant om 6u al volgeboekt. Gelukkig zijn er telkens vooraan nog enkele tafeltjes vrij.

Heel snel konden we onze keuze maken en kregen we ons glaasje wijn samen met huisgeroosterde noten. Zeer lekker met een licht pittige nasmaak.

Het is geen standaard menu hier, maar wel veel verrassende smaken en combinaties. Natuurlijk zijn er ook enkele klassiekers zoals onder andere de steak tartare. Bij de hoofdgerechten moet je nog een bijgerecht/groente bestellen. Ik vind het fantastisch dat niet alles standaard geserveerd wordt met frieten, die je hier zelf niet kan krijgen.

We kozen beide voor de steak tartare waarbij ik ook nog eens de gepofte wintergroenten met tijm nam.

De steak tartare was echt vers gesneden, iets wat je niet vaak meer tegenkomt op restaurant. Ik vond het een beetje spijtig dat hij niet geserveerd werd met de eidooier, tabasco en worcestersaus; dit had het nog lekkerder gemaakt. De wintergroenten waren lekker van smaak en juist beetgaar. Misschien geen alledaagse combinatie maar wel zeer lekker.

Cosma Mechelen

Er was (natuurlijk) nog plaats voor een dessert. De chocoladetaart met gezouten karamel en vanilleijs leek wel heel verleiding maar ik koos toch voor de riz condé met mango. Verwacht je zeker en vast niet aan een gewone rijstpap, maar een luxe versie er van. Het werd heel mooi gepresenteerd met gepofte quinoa en puree van mango. Echt een heel lekker dessert. En zeg nu zelf, dit was eigenlijk toch te mooi om op te eten?

Cosma Mechelen

Ik ga zeker nog eens langs en misschien neem ik dan wel de chocoladetaart.

De niet-alledaagse en lekkere gerechten samen met het mooie kader en de vriendelijke bediening maken van Cosma een restaurant waar je zeker eens moet langs gaan.

Cosma
Befferstraat 24
Mechelen

 

Pin It on Pinterest